Home
 
  Címlap Hírek Partnerek Kapcsolat E-mail
Tervtár
 Tartalom ››
  ArchiCom OnLine Érdekességek Virtuális séták
   
Virtuális séták
 
 
 Az ArchiCom
 Portfólió
 Mű-emlék
 Építész adattár
 Érdekességek
 • Webkamerák
 • Virtuális séták

A Virtuális séták megtekintéséhez QuickTime szükséges:

QuickTime letöltése


  Székesfehérvár

Fő utca Országalma Városház térBudapest

Operaház és környéke      
1884-ben tartották meg az Operaház nyitóelőadását. A kor egyik legkiválóbb építésze, Ybl Miklós által alkotott palota lépcsőházát és nézőterét a kor legnagyobb magyar festőinek – Székely Bertalan, Than Mór, Lotz Károly – freskói díszítik. Első igazgatója Erkel Ferenc volt.
A Magyar állami Operaház honlapja ››
Operaház

top

Oktogon      
Az 1872-74-ben neo-reneszánsz stílusban épült nyolcszögű tér, az Andrássy út két, stílusában különböző szakaszát köti össze egymással. Tervezője Antal Szkalnitczky, aki egyedülálló ötlettel oldotta meg az útkereszteződés arculatát.
Oktogon

top

Kodály Körönd      
A tér épületeit különböző neves építészek tervezték az 1870-es években. A Kodály körönd érdekességei a gazdagon díszített palotahomlokzatok előtt elhelyezkedő platános gesztenyefás kertek, valamint a parkban található négy szobor. (Vak Bottyán, Zrínyi Miklós, Szondi György, és Balassi Bálint szobrai.)
Kodály Körönd

top

Hősök Tere      
Az emlékmű részei az egész magyar történelem szinte minden fontos részletét felidézik. A tér közepén 36 méter magas kőoszlopon áll Gábriel arkangyal szobra. A legenda szerint az angyal megjelent államalapító Szent István királyunk álmában és elhozta neki a koronát. Az oszlop talapzatán áll a honfoglaló legendás 7 vezér szobra. A két félkörből álló oszlopcsarnok figurái a magyar történelem híres királyait, uralkodóit és személyiségeit mutatja be.
Hősök Tere

top


További kíváló virtuális séták Budapesten és országszerte: Panoramas.hu


   
 
 
  © 1997-2016 ArchiCom Építész Stúdió • Budapest-Székesfehérvár
E-mail:
archicom@archicom.hu
 
Fő utca Országalma Városház tér